Zomerinterview: Milan Ezendam is de jongste rijinstructeur ooit

By 8 september 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Ezendam Rijopleidingen is een echt familiebedrijf. Milan Ezendam slaagde begin dit jaar voor de rijinstructeursopleiding. Hij is de jongste instructeur aller tijden in Nederland. Zijn toekomst ligt bij de rijschool, dat staat vast. 
Hoe lang heb je je rijbewijs al? Vanaf 16,5 jaar zit ik al in de auto. Niet zo gek, mijn vader is eigenaar van de rijschool en ik wilde zo snel mogelijk gaan rijden. Toen ik 18 werd en eindelijk zonder begeleiding achter het stuur mocht stappen, ben ik om 12 uur ‘s nachts meteen met vrienden naar de McDonalds gereden. Ik ben voor m’n 18de begonnen met de instructeursopleiding. Het zat niet in de planning om dat direct te doen, maar er was sprake van dat de regels zouden veranderen en dat je vijf jaar een rijbewijs moest hebben voordat je aan de opleiding kon beginnen. Uiteindelijk is dat niet gebeurd, maar ik ben blij dat ik mijn WRM-pas nu heb.

Wilde je altijd al gaan werken bij het familiebedrijf? Niet per se. Vroeger zei ik altijd dat ik dit werk niet wilde gaan doen. Of dat ik de rijschool later over zou willen nemen. Mijn ouders hebben daar ook nooit op aangedrongen. Maar nadat ik zelf de rijopleiding had gevolgd en eenmaal in het bezit van het autorijbewijs was kroop het bloed toch waar het niet gaan kon en besefte ik dat ik dit wilde gaan doen.

Leeftijd speelt geen rol

Wat voor lesauto rij je? Ik rij met een Opel Astra, dat zijn de auto’s die we bij de rijschool hebben. Ezendam Rijopleidingen telt 22 instructeurs. We geven les voor de auto, motor, bromfiets en rijden met aanhanger. Ook verzorgen we theoriecursussen, dat doet mijn vader vooral.

Je geeft les aan leeftijdsgenoten. Zitten daar ook bekenden bij? Een leuk aspect van dit werk is dat je met veel verschillende mensen in aanraking komt. Er komen wel vrienden en bekenden bij de rijschool, maar die rijden niet bij mij. De leerlingen zien mij echt als hun instructeur, ik word zeker serieus genomen. De leeftijd speelt daarin geen rol.

Wil je je nog verder gaan specialiseren? Ja, ik denk dat werken met mensen met autisme een mooie uitdaging is. Daar wil ik me in de toekomst wel op richten. Ik ga eerst een paar jaar met de auto rijden, daarna wil ik wel mijn BE halen en wellicht ook rijles daarin gaan doen.

RijschoolPro plaatst deze zomer een serie interviews met bijzondere en specialistische vakmensen. Andere gasten zijn onder meer Patricia Nijman (faalangstspecialist en bekend van TV), Suleyman Koyuncu van Safeles (die geeft in het Engels les aan expats) en Bert van Osch (die lesgeeft aan lichamelijk gehandicapte leerlingen). 

Je kunt alle zomerinterviews hier vinden.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 02 Sep 2020 05:26:05 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply